Translate

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Χοιρινό με balsamiko και ρυζότο με safran






Το ξέρω το ξέρω! Έχω πολύ καιρό να βάλω κάποιο φαγητό! Σήμερα στο γραφείο συζητώντας με την καλή συνάδελφο Άννα το συνειδητοποίησα  "Μα καλά εσύ φαγητό δεν μαγειρεύεις  Όλο λιχουδιές δημοσιεύεις στο blog."  Μου το είχε πει και η Βίκυ τις προάλλες για τα γλυκά! Είπα σήμερα να το διορθώσω. Θα σας δείξω πως έφτιαξα ένα καταπληκτικό χοιρινό με λαχανικά σβησμένο με balsamico.  Εξαιρετικό. Συνοδεύεται με ρύζι κατά την άποψη μου, αλλά οι συνδαιτυμόνες μου, είπαν πως θα ήταν εξαιρετικό με ένα απαλό πουρέ γνήσιας πατάτας. Όχι τον άλλον που μυρίζει συντηρητικό!

Υλικά 

3 μπριζόλες από λαιμό
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
από μπαχαρικά έβαλα 
κύμινο, κιτρινόριζα αλάτι και πιπέρι και μαρινάρουμε σε balsamico  1 ωρίτσα. 

Διαδικασία


Μαρινάρουμε τις μπριζόλες καμιά ώρα και μετά














Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε αντικολλητικό σκεύος που έχει ζεσταθεί καλά προηγουμένως.  Όχι δεν ξέχασα να γράψω το λάδι. Δεν έβαλα καθόλου λάδι γιατί το χοιρινό έχει δικό του λίπος αρκετό. 












Ωστόσο ψιλοκόβουμε και τα λαχανικά για να τα έχουμε έτοιμα. 










Όταν ροδίσει το κρέας κι από τις δυο πλευρές σβήνουμε με   balsamico και χαμηλώνουμε την φωτιά.









 Ρίχνουμε και τα λαχανικά. 













Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε κανένα άλλο υγρό.  Τα λαχανικά βγάζουν αρκετό όσο μαλακώνουν. 











Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το καταλαβαίνουμε από τη σάλτσα που αρχίζει να δένει, ξεκινάμε να φτιάχνουμε το ριζότο μας. 








Κόβουμε το κρεμμύδι και το βρέχουμε με 1 κ.σ. λάδι. Ρίχνουμε κιτρινόριζα και safran και το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο. 










Αμέσως μετά προσθέτουμε και το ρύζι. Το τσιγαρίζουμε κι αυτό μέχρι να γίνει διάφανο. 












Σβήνουμε με ζεστό νερό κι ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Μόλις το πιεί εντελώς βάζουμε ακόμη λίγο νερό ίσα να το σκεπάζει, αφήνουμε να βράσει και σβήνουμε την κουζίνα.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και 






Μετά από 10 λεπτά το ρύζι μας είναι έτοιμο.











Σερβίρουμε... 

Του πάει τέλεια το κόκκινο κρασί! 

Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου