Νομίζω όμως εκείνα είχαν βούτυρο ενώ εγώ έβαλα ελαιόλαδο.. Και εκείνα ήταν λίγο πιο λιπαρά στη γεύση. Τούτα είναι πιο ελαφριά!
Τι κοιτάτε έκπληκτοι; Εσείς δεν το παθαίνετε;
Όταν φάτε κάτι που σας αρέσει πολύ να μαντεύετε την συνταγή; Τι; όχι; Ε τότε μάλλον δεν σας άρεσε και τόσο πολύ!
Λοιπόν, για να γράψω τα υλικά που χρησιμοποίησα πριν τα ξεχάσω!
Υλικά
2 αυγά,
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 σφηνάκι ξύδι
λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι κασέρι και γκούντα τριμμένη
1 φαριναπ
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
μαυροσούσαμο
διάφορα γιαχνερά χόρτα, σπανάκι, γούλα, μάραθο, πράσο έτοιμα γιαχνισμένα κ.λ.π.
Διαδικασία
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν μόνο με τα υγρά τους. Τα αλατίζουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Ρίχνουμε ένα κρασοπότηρο ζουμί από κείνο που στραγγίσαμε τα χόρτα και ρίχνουμε και ένα φλιτζάνι περίπου από τα χόρτα. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε κομμάτια από το ζυμάρι σε μέγεθος καρυδιού και ανοίγουμε στην παλάμη μας φύλο το οποίο γεμίζουμε με λίγα χόρτα και λίγη ξυνομυζήθρα. κλείνουμε και τα απλώνουμε σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
στα υπόψιν!!!λατρεύω ότι έχει να κάνει με χόρτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Τόνια! :-) Την δεύτερη μέρα ήταν πιο νόστιμα ακόμα! Μην φανταστείς 2-3 έμειναν κι αυτά τα έκρυψα για να τα σώσω προκειμένου να κεράσω καμιά συνάδελφο στη δουλειά! Σ ευχαριστώ για την επίσκεψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟυ τρεχουν τα σάλια!
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Beauty Follower,
Σήμερα τα έφτιαξα ξανά, αλλά δεν τους έβαλα καθόλου τυρί. Θέλω να τα κρατάω αύριο στη δουλειά και κάποιοι συνάδελφοι νηστεύουν. Έβαλα αντί τυρί στο ζυμάρι μαζί με τα χόρτα καβουρντισμένο σουσάμι. Έγιναν και πάλι απίστευτα! Και λίγο πιο τραγανά! Είναι πεντανόστιμα!