http://gee-gee-gourmet.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html
αλλά στη γεύση δεν έχουν καμία απολύτως σχέση! Δεν μπορώ να πω ποια είναι νοστιμότερα. Αυτά είναι γούστα. Αν σου αρέσει η γεύση πορτοκαλιού στα μπισκότα, τότε μάλλον προτιμάς τα δαχτυλάκια. Αν όμως σου αρέσει η κανέλα και το γαρύφαλλο, τότε τα συγκεκριμένα είναι μοναδικά. Σε μπέρδεψα ε; Τότε η λύση είναι μια! Φτιάχνεις και τις δυο συνταγές και βγάζεις τελικό συμπέρασμα!
Χθες βράδυ πήγαμε στο ρακοκάζανο του Νίκου Ξενικάκη στην Επισκοπή!
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό καζάνι παραγωγής ρακής και ο Νίκος οργανώνει εκεί
την μάζωξη για τη παραγωγή της ρακής του κάθε χρόνο από το 2007. Ο Νίκος,
δάσκαλος στο επάγγελμα και μάλιστα από κείνους με όραμα, αποδείχτηκε και
εξαιρετικός οικοδεσπότης. Είχε στα
τραπέζια του ποικιλία εδεσμάτων, που τραβούσαν τη ρακί κι έφτιαχναν το κέφι.
Επίσης η βραδιά είχε ζωντανή
κρητική μουσική και πολύ κέφι.
Επειδή δεν ήξερα τι να του κρατάω έφτιαξα ένα αλμυρό κέικ
για να προστεθεί στα πρώτα πιάτα της βραδιάς, (την συνταγή θα την δημοσιεύσω
προσεχώς) και επίσης επειδή δεν προλάβαινα να φτιάξω κι ένα γλυκό, κρατούσα τα
καβρουμαδάκια της παρακάτω συνταγής τα οποία είχα φτιάξει την προηγούμενη. Άσχετη
γεύση για ρακοκάζανο θα μου πείτε… Ναι..
έτσι νόμιζα κι εγώ… Όπως αποδείχτηκε όμως, μάλλον κάναμε λάθος! J Την συνταγή αφιερώνω στην
συνάδελφο Άννα από το σχολείο της Επισκοπής και τον συμμαθητή μου από τα
γυμνασιακά χρόνια Μάρκο Μουράτη με τον οποίο κάναμε πολύ καλή παρέα (μετά από
πολλά χρόνια) χθες βράδυ. Ήταν οι μεγαλύτεροι fun των ιδιαίτερων αυτών μπισκότων!
Υλικά
Δυόμιση φλιτζάνια ελαιόλαδο,
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,
100 γραμμάρια σουσάμι καβουρντισμένο και περασμένο από το multi μαζί
με 2 κ.γ κανέλα και 1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη. (για το ζυμάρι)
Ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
1 μπέικη πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα του,
1 πορτοκάλι το χυμό του και το ξύσμα του
Λίγο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό
Επιπλέον, σουσάμι καβουρντισμένο ελαφριά και χτυπημένο στο multi για το τύλιγμα τους εξωτερικά.
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα (μεγάλη εφεύρεση η λαδόκολλα) και τα ψήνουμε όσο να ροδίσουν.
Το πόσο ροδισμένα τα θέλουμε είναι δικό μας θέμα. Αλλά να ξέρετε πως σ αυτήν την συνταγή πάει να είναι λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο ροδισμένα!
Είναι τέλεια!!!!! Έκανα πολλές πολλές πολλές δοκιμές...και ναι είναι τέλεια!!!! Ευχαριστώ πολύ Μαράκι....(ξέρεις εσυ!!!!!.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Βίκυ μου! :-) Χαίρομαι που σας άρεσαν! Πολλά φιλιά στα αγόρια σου! Θα σε δω το πρωί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τις πιο ωραίες γεύσεις σε παραδοσιακά κουλουράκια είναι ετούτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινονται εξαιρετικα, Ζηλεψα με το ρακοκαζανο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Penelope,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πράγματι πολύ οικεία και μαζί ιδιαίτερη η γεύση τους, Με το πρωινό καφεδάκι είναι καταπληκτικά!
Καλησπέρα Beauty Follower,
Αν σου αρέσουν τα ρακοκάζανα πρέπει να έρθεις Νοέμβρη στην Κρήτη! Θα τα ευχαριστηθείς! :-)