Translate

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Carbonara ala Greco







Η καρμπονάρα είναι ένα εύκολο φαγητό αλλά ο συνδυασμός κρέμας γάλακτος και μπέικον το κάνει ιδιαίτερα επιβαρυντικό!  Υπάρχει και η εκδοχή με τα αυγά. Η γνήσια ιταλική συνταγή την οποία έκανα το καλοκαίρι που την είχε δημοσιεύσει η καλή φίλη Ζαμπία στο kitchen stories http://www.kitchenstori.es/search/label/%CE%9C%CF%80%CE%AD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD. Ομολογώ πως η καρμπονάρα με αυτή την συνταγή έχει μια  πολύ ιδιαίτερη γεύση και τα αυγά δεν τα διακρίνεις καθόλου πραγματικά υπέροχη!
Επειδή όμως δεν είχα φρέσκα αυγά στο ψυγείο (τα άλλα τα φοβάμαι λίγο) και δεν ήθελα να μας επιβαρύνω με κρέμα γάλακτος, έφτιαξα μια άλλη εκδοχή! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμη κι έτσι η αγαπημένη μας καρμπονάρα,  αν κι έχει μακαρόνια ολικής αλέσεως και δεν έχει κρέμα γάλακτος. Αξίζει να την δοκιμάσετε. Έχει το πακέτο. Είναι ελαφριά και πολύ νόστιμη! Έβαλα βέβαια και κρεμμύδι... Και για να απολογηθώ για την παραποίηση της συνταγής στους φίλους μας τους Ιταλούς την ονόμασα Ελληνική Carbonara! ! !

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως. Προτιμάμε τα Ελληνικά!
1 μεγάλο κρεμύδι
ότι τυριά έχω τριμμένα
100 γρ μπέικον
λίγο εβαπορέ (1 κρασοπότηρο)
πιπέρι


Διαδικασία 



Βάζω τα τυριά να λιώσουν σε μπεν μαρί.





Παράλληλα βάζω νερό στην κατσαρόλα να βράσει για να ρίξω αργότερα τα μακαρόνια. Μην ξεχνάτε στο νερό βάζω λίγες σταγόνες λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα μακαρόνια και αλάτι θαλασσινό για περισσότερη νοστιμιά.




Τα τυριά σε λίγο αρχίζουν να λιώνουν και να γίνονται μια παχύρρευστη κρέμα.

Με αυτήν την κρέμα μπορώ να κάνω χίλια δυο πράγματα. τοστ  πίτσα  μακαρόνια φούρνου κι ένα σωρό άλλες συνταγές που θέλουν τυρί κρέμα..







      Σε αντικολλήτικό τηγάνι βάζω το κρεμμύδι αφού προηγουμένως το έχω χοντροκ΄'οψει με λίγο νερό στο multi. Μόλις εξατμιστούν όλα τα ου τα υγρά κι αρχίσει να γίνεται διάφανο, βάζω το μπέικον ψιλοκομμένο επίσης.

Σε λίγο το μπέικον βγάζει το λίπος του κι αρχίζουν και τα δυο να τσιγαρίζονται.



Μόλις δοκιμάσω και είναι μαλακά τα ρίχνω στη σάλτσα τυριού κι ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.









Στο τέλος βάζω στο αντικολλητικό τηγάνι με τα τυριά, τα μακαρόνια,  που έχουν ήδη βράσει και ανακατεύω να πάει παντού η σάλτσα.










Σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπεράκι από πάνω!





Καλή όρεξη!








1 σχόλιο:

  1. My Gee!
    Χαμογέλασα που σκέφτηκες τι θα πουν οι υποστηρικτές -δεν ανήκω σ΄αυτούς- των γνήσιων συνταγών και μας προετοίμασες νωρίς-νωρίς.:)

    Η κρέμα τυριών με το μπέικον είμαι σίγουρη ότι θα έδωσαν απίστευτη γεύση στη μακαρονάδα!

    Φιλάκια Gee μου, σε εσένα και στα κορίτσια!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή