Translate

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Μαυρομάτικα με τυριά




 Καταπληκτική συνταγή! Κι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να παρουσιάσεις τα μαυρομάτικα φασόλια στην σωστή τους διάσταση! Είναι θρεπτικά, υγιεινά, νόστιμα... Και τότε γιατί δεν τα τρώμε πιο συχνά;
Η παρακάτω συνταγή βέβαια γίνεται και με όποιο άλλο είδος φασολιών έχετε διαθέσιμα. Μην περιμένετε να βρείτε μαυρομάτικα για να την φτιάξετε!

Υλικά

μισό κιλό φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα.
αλάτι, πιπέρι, κιτρινόριζα, κύμινο 
ελαιόλαδο
2 κόκκινες πιπεριές (βρασμένες)
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. soy sos
2 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα
λίγο ελαιόλαδο
100 γρ cedar
100 γρ mozzarela
100 γρ μυζήθρα

Διαδικασία



Βάζουμε τα βρασμένα φασόλια σε αντικολλητικό σκεύος με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.



 Τ αφήνουμε να σοταριστούν λίγο με  το ελαιόλαδο.






Μετά από λίγο προσθέτουμε την ήδη βρασμένη πιπεριά. Και αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις!







Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πριν βάλουμε τα τυριά προσθέτουμε τις σάλτσες.











Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και τα τυριά.










Βάζουμε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (150 βαθμούς gril) μέχρι να λιώσουν τα τυριά, Σβήνουμε και αφήνουμε στο φούρνο για να τραβήξει τη γεύση από τις σάλτσες!






Έτοιμο!


Είναι καταπληκτικό και την επόμενη,  μ΄ένα ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων.







2 σχόλια:

  1. Μιλάμε δηλαδή για "σουφλέ" με όσπρια!!
    Ωραία ιδέα πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έφτιαξα έτσι πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα κι έγινε το αγαπημένο μου πιάτο! Πραγματικά εξαιρετικό και ιδιαίτερο! Καλησπέρα Πηνελόπη! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή