Translate

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Τι σχέση έχουν ο γαύρος, το σπανάκι και οι πατάτες;




Πολύ καλή σχέση σας διαβεβαιώ! 

Η πατατοσαλάτα με το ψάρι είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Αλλά πόσες φορές πια να το φας με τον ίδιο τρόπο;
Να μια ωραία ιδέα που σκέφτηκα για να αλλάξω το συνοδευτικό του γαύρου, ο οποίος τρώγεται και μόνος του δεν το συζητώ!
Με φρέσκο σπανάκι, (άφθονο αυτή την εποχή) πατάτες βραστές και διάφορα τυριά που λιώνουν, γίνεται ένα φανταστικό πιάτο που θα μπορούσε εκτός από συνοδευτικό να σταθεί άνετα και μόνο του. 


Υλικά  για τις πατάτες και το σπανάκι

Μισό κιλό σπανάκι καθαρισμένο πλυμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
Λίγο άνηθο
Αλάτι πιπέρι
Gouda, mozzarella, cedar ότι έχετε τέλος πάντων τριμμένα 

Γαύρος

1 κιλό γαύρος, καθαρισμένος και αλατισμένος. 
Αλεύρι,
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα




Καθαρίζουμε, πλένουμε  και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά τετράγωνα. 


Τις βράζουμε σε άφθονο νερό.














Τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε. 









Σε ένα άλλο μπολ σφίγγουμε με τα χέρια το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Κόβουμε και το κρεμμυδάκι με τον άνηθο  Ανακατεύουμε με τις πατάτες και πασπαλίζουμε με τα τυριά. 




Ψήνουμε στο grill στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, ή μέχρι να ροδίσει. 






Ωστόσο αλευρώνουμε το γαύρο και τον τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο. 













Έτοιμο το σπανάκι με τις πατάτες. 











Καλή όρεξη! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου