Translate

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Φτερούγες κοτόπουλου ...american's recipe






Έκαστος στο είδος του και οι Αμερικάνοι στο fast food. Πόσο ανθυγιεινό είναι το ξέρετε… Δεν χρειάζεται να το ξαναπώ.  Είναι όμως νόστιμο το άτιμο… Ειδικά με μια κρύα μπυρίτσα και το κατάλληλο dip  για να βουτάς.
Αυτό το κριτσανιστό κοτοπουλάκι το έφαγα πρώτη φορά το 1993, στην πλατεία Βικτωρίας. Το κατάστημα ανήκε σε γόνο ομογενών εξ Αμερικής.
Τότε βέβαια δεν είχε ονοματεπώνυμο.  Και δεν ήταν  και τόσο διάσημο, παρά μόνο σε όσους μέναμε στην περιοχή. Αργότερα απέκτησε ονοματεπώνυμο και middle name και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που έγινε γνωστό μόνο με τα αρχικά του.  Έγινε και γνωστό και της μόδας.
  Γιατί άλλο να σε λένε Μήτσο κι άλλο KFC
Έπεσα πάνω στην συνταγή, χαζεύοντας σ ένα αμερικάνικο site.  Και σκέφτηκα να το φτιάξω από περιέργεια για να δω αν γίνεται όντως το ίδιο.
Και γίνεται… Δυστυχώς!    Και είναι και νόστιμο… Αυτά είναι τα καλά νέα....
Και πολύ βαρύ όμως και παχυντικό και σνιφ σνιφ… Αυτά είναι τα κακά νέα...

Την ώρα που το τρώγαμε τραγανίζοντας και χωρίς να μιλάμε από την νοστιμιά… Έκανα την εξής δήλωση… «Το φάγατε; Δεν θα το ξαναφάτε!!» χε χε! 



Υλικά

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου μοιρασμένη στα δυο (σαν δυο μικρά μπουτάκια)
ή
στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια

Λάδι για τηγάνισμα. Μη βάλετε ελαιόλαδο. Γίνονται πολύ  πιο βαριά στην γεύση.


Για το πανάρισμα
ΜΠΟΛ 1
αλεύρι,πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, ξερό βασιλικό, ρίγανη, αλάτι, σουσάμι
ΜΠΟΛ 2
κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Διαδικασία



Ετοιμάζουμε τα υλικά στα μπολάκια μας.











Αφού βάλουμε τα μπαχαρικά στο αλεύρι τ ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνουν ένα μείγμα.










Βουτάμε το κοτόπουλο,
διαδοχικά

α. αλεύρι
β. κρέμα γάλακτος
α. αλεύρι
β. και πάλι κρέμα γάλακτος



Έχουμε βάλει το λάδι να βράζει και ρίχνουμε τις φτερούγες μια μια προσεχτικά να μην φύγει  το πανάρισμα και γεμίσει το τηγάνι μας με κομματάκια.





Υπομονή... Το ξέρω πως μυρίζει τέλεια αλλά θα καείς!! χε χε!






Έτοιμο! Εμείς το φάγαμε με πουρέ και δεν έφτιαξα dip. Τα κορίτσια βέβαια το βουτούσαν στην μουστάρδα και το κέτσαπ .





Καλή όρεξη! 


Υ.Γ. Το σταμναγκάθι είναι παραπλανητικό...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου