Translate

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Παραλίγο κέικ...


Τα λάθη καμιά φορά, ειδικά αυτά που δεν κάνεις λόγω άγνοιας αλλά "κατά λάθος" για μένα δεν λογίζονται λάθη... Αλλά κάτι που η μοίρα σε σπρώχνει να κάνεις επειδή είναι καλύτερα! Ή επειδή πρέπει να δεις τι θα γίνει αν δεν ακολουθήσεις την πεπατημένη.
Αυτό το γλυκάκι προέκυψε μετά από ένα τέτοιο λάθος!

Βρήκαμε που λέτε το πρωί με την Μαρίνα μια υπέροχη συνταγή που μου έδωσε πρόσφατα μια μαθήτρια μου, λέγοντας μου πως είναι το ωραιότερο μάφιν  σοκολάτας που έχει φάει!  Η Μαρίνα και μόνο στο άκουσμα της λέξεως σοκολάτα, είχε ήδη συγκεντρώσει τα υλικά στην κουζίνα και με περίμενε!  Εγώ που είχα βάλει πάλι στην μέση τα πάντα, διάβασμα,  σιδέρωμα, μαγείρεμα για το μεσημεριανό, δεν μπορούσα να συμμεριστώ ούτε στο ελάχιστο τον ενθουσιασμό της.
Τι να κάνω όμως! Ενέδωσα στις πιέσεις (για άλλη μια φορά) και το ξεκίνησα και αυτό! Η Μαρίνα στο μίξερ ως συνήθως κι εγώ έριχνα τα υλικά στο μπολ. Στο τέλος κι επειδή δεν είχα σοκολάτα έβαλα μισό πακέτο μπισκότα γεμιστά.  Ρίχνω άλλη μια ματιά στα υλικά και πάλι δεν βλέπω πως δεν βάλαμε αλεύρι! Την βάζουμε στην φόρμα και.... Μετά από μισή ώρα που πήγα στην κουζίνα να δω αν φούσκωσε παρατηρώ πως το πακέτο με το αλεύρι είναι πάνω στο τραπέζι.  Αλλά...

Δεν πιστεύεται για τι νοστιμιά μιλάμε. Επιπλέον δεν ξέρεις αν αυτό που τρως είναι σουφλέ ή πουτίγκα ή σιροπιαστή σοκολατένια σάμαλι.



Υλικά

1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δεν το βάλαμε)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1.2 φλιτζάνι σοκολάτα ρόφημα
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού βούτυρο
2 βανίλιες
1 κ.γ. μπέικιν
1/3 φλιζανιού εβαπορέ
2 σοκολάτες της αρεσκείας μας (εμείς βάλαμε γεμιστά μπισκότα σοκολάτας.)

Διαδικασία

 Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα χτυπάμε με το μούλτι.
 Ωστόσο έχει ζεσταθεί και το βούτυρο και το ρίχνουμε κι αυτό
Τέλος σπάμε τα γεμιστά μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στον μπολ. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
 Βρίσκουμε τη σιλικονάτη φόρμα κέικ που έχουμε και ρίχνουμε το μείγμα μας. Όχι δεν θέλει βουτύρωμα. Είναι για γρήγορα ψησίματα!

Σε μισή ώρα θυμόμαστε πως δεν του βάλαμε αλεύρι! 
Το βγάζουμε από το φούρνο και ψάχνουμε κάποιον να
του ρίξουμε τις ευθύνες που ξεχάσαμε να ρίξουμε και το αλεύρι.
Και ενώ σκέφτεσαι πως δεν γίνεται να πετυχαίνουν όλα όσα φτιάχνεις και προσπαθείς να βρεις άλλοθι αφού δεν βρήκες κάποιον εύκαιρο να του ρίξεις τις ευθύνες, η Μαρίνα έρχεται για να σώσει την κατάσταση δοκιμάζοντας μέσα από τη φόρμα.
"Μαμά είναι το νοστιμότερο γλυκό που φτιάξαμε αναφωνεί" Και αναρωτιέσαι τι στο καλό; Τόσο πολύ πεινάει και της φαίνονται όλα νόστιμα;
Όταν του φτιάξαμε και την εμφάνιση άρχισα ν αλλάζω κι εγώ γνώμη! Και να μονολογώ: "Ακόμη και τα λάθη των μεγάλων σεφ, είναι γκουρμέ" χε! χε!



Τώρα που το σκέφτομαι αυτό το γλυκάκι πρέπει να το ονομάσω:"Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου