Translate

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Cookies with cranberries and pistachio or...





Αρχικά ξεκίνησα για να φτιάξω την συνταγή της Ζαμπίας, http://www.kitchenstori.es/  δηλαδή τα μπισκότα με τα  cranberries  και τα φιστίκια  Αιγίνης.

 Αλλά... όταν έχεις για βοηθό την Μαρίνα, τότε,  ποτέ τα σχέδια σου δεν γίνονται  ακριβώς!

Έτσι μοίρασα το ζυμάρι σε δυο μέρη. Στο ένα έβαλα τα cranberries  και τα Αιγίνης και στο άλλο τη σοκολάτα και τις φράουλες.
Τα ετοιμάσαμε χθες το απόγευμα διότι η συνταγή απαιτεί να μείνουν λίγες έως πολλές ώρες στο ψυγείο πριν ψηθούν.  Το πρωί ξύπνησα νωρίς κι ενώ ετοιμαζόμουν για το σχολείο τα έκοψα και τα έβαλα να ψήνονται. 

Αλλά δεν ήμουν και πολύ συνεπείς με τα 13-15 λεπτά της συνταγής και μάλλον που «άρπαξαν» λίγο! Ευτυχώς όχι τα σοκολατένια της Μαρίνας! Ποιος θα την άκουγε μετά! Αυτά με τα  cranberries !
 Τα πήρα πάντως στο γραφείο και τα φάγαμε μια χαρά...αν και κάποια μας πίκριζαν λιγάκι. 

Τα άλλα με τη σοκολάτα αγνοούνται… Κάπου τα έχει κρύψει η Μαρίνα και τα τρώει λίγα λίγα! Χε! Χε!


Υλικά


260 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 baking powder
1 φακελάκι με μαστίχα βανίλια
Λίγο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι cranberries
1 φλιτζάνι Αιγίνης 
Cookies with strawberries  and chocolate

Όλα τα παραπάνω και αντί να βάλω τα φιστίκια και τα  cranberries  τα αντικαθιστώ με:

 1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα
Μισό φλιτζάνι αποξηραμένες φράουλες

Διαδικασία 

Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι το ενώνουμε με το baking powder, το αλάτι και τη μαστιχο-βανίλια και το έχουμε έτοιμο για να το ρίξουμε λίγο λίγο αργότερα στο μείγμα του βουτύρου. 












Χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό πολύ καλά να γίνει άσπρο. Και μετά αρχίζουμε να του ρίχνουμε μια μια κουταλιά κουταλιά το αλεύρι. 









Ανακατεύω σε άλλο μπολ τα  cranberries και τα φιστίκια για να είναι έτοιμα όταν τα χρειαστώ. 










Αφού τελειώσω με το ζυμάρι και είναι έτοιμο, το χωρίζω σε δυο ίσα κομμάτια και στο ένα βάζω τη σοκολάτα με τις κομμένες φράουλες ενώ στο άλλο  προσθέτω  τα  cranberries  με τα φιστίκια. 


























Φτιάχνω δυο μακρόστενα καρβέλια, τα τυλίγω με τη διαφανή μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο, κάνοντας υπομονή για 8 ώρες. 









Μετά από 8 ώρες ή και παραπάνω, τα βγάζω από το ψυγείο και τα τεμαχίζω προσεχτικά με πολύ κοφτερό μαχαίρι. 

















Τα ψήνω με προσοχή! Θέλουν ελάχιστο χρόνο ψησίματος! Από 13-15 λεπτά! 


Κοίτα το έγραφε η Ζαμπία! Αλλά εγώ, πρωί πρωί! Ξεχάστηκα! 

Αυτά με τη σοκολάτα γίνανε εντάξει. 













Αυτά όμως εδώ, θέλανε λιγότερο ψήσιμο! Κορίτσια και αγόρια (από το στο γραφείο) θα τα ξαναφτιάξω, για να τα ευχαριστηθούμε περισσότερο! 










2 σχόλια:

  1. καλησπέρα!!!!πολύ ωραίο blog σας πρόσθεσα στα αγαπημένα μου!!!!πολύ ωραία μπισκοτάκια στα άμεσα σχέδιά μου!!!!καλό φθινόπωρο από την Τόνια και το πάρε δώσε στην ελληνική κουζίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Τόνια!

    Καλώς όρισες! :-)
    Το ξέρω το blog σου, και μου αρέσει πολύ. Έπεσα σε κάτι κοτοφτερούγες πρόσφατα, που τις λιμπίστηκα πραγματικά. Στο πρώτο τραπέζι μπουφέ που θα τύχω θα τις φτιάξω για να κεραστούμε :-)
    Έχω ήδη γραφτεί σαν folowers :-) και θα σε προσθέσω κι εγώ στην my favourite list!
    Θα τα λέμε λοιπόν!

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή