Translate

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Banana Split with oreo cookies




Κυριακή πάλι σήμερα! Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα περνάει η εβδομάδα! 

Εμένα κάθε Κυριακή ως γνωστόν μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στο χωριό! Αυτή την Κυριακή βέβαια δεν θα πάω στο δικό μου χωριό, αλλά στο χωριό των φίλων μου Ελένης και Νίκου που μας περιμένουν πως και πώς να τα πούμε, να φάμε να πιούμε να κάνουμε την βολτίτσα μας στην πλατεία! 

Το χωριό της Ελένης και  του Νίκου είναι ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά στην Κρήτη. Το Χουδέτσι  ( http://houdetsi.blogspot.gr/ )   αν και κοντά στο Ηράκλειο, έχει μεγάλες διαφορές από τα υπόλοιπα κοντινά χωριά,  επειδή είναι σε υψόμετρο. 

Ειδικά τα καιρικά φαινόμενα εκεί είναι εντελώς διαφορετικά. Για παράδειγμα μπορεί στο Ηράκλειο να λιάζει και στο Χουδέτσι να βρέχει ή να έχει ομίχλη! Κι όλα αυτά μόνο 20 λεπτά μακριά! Αυτή είναι η Κρήτη μας! Μια μικρή ήπειρος!

Στην Ελένη και στα κορίτσια της αρέσει πολύ το banana split που φτιάχνω! Άρα αυτό θα  κρατάω για να το απολαύσουμε στο τέλος του φαγητού με ρακί! Πρόκειται για μια παραλλαγή του μωσαϊκού με λευκή σοκολάτα που δημοσίευσα πριν καιρό εδώ:

http://gee-gee-gourmet.blogspot.gr/2012/09/blueberries.html 

Υλικά (για 2 μεγάλα ρολά)

Εννοείται πως αν θέλεις ένα ρολό βάζεις ακριβώς τα μισά. 
4 σοκολάτες κουβερτούρες των 250 γρ η κάθε μια
3 πακέτα μπισκότα oreo  (2 με λευκή κρέμα και 1 με κακάο) 
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
μισό κουτί γάλα συμπυκνωμένο χωρίς ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι φουντούκια αλεσμένα στο multi
3 μεγάλες μπανάνες πάρα πολύ γινωμένες και λιωμένες
1 πρέζα αλάτι 






Διαδικασία


Σπάμε τα μπισκότα σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.









Αλέθουμε τα φουντούκια στο multi












Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε ένα μπολ και εκεί από την αρχή ρίχνουμε τα γάλατα. Προσωπικά κάθε φορά λιώνω τις σοκολάτες σε  μπεν μαρί. Αυτή τη φορά προσπάθησα στο φούρνο μικροκυμάτων. Πιο γρήγορα και πιο εύκολα έλιωσαν. Μόλις περάσουν τα 1 λεπτ;o βγάζουμε το γυάλινο μπολ από το φουρνάκι ανακατεύουμε.  Περιμένουμε λίγα δεύτερα να σταθεί και ανακατεύουμε. Αν δεν  λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας  το ξαναβάζουμε γι άλλα 1 λεπτό.  Όχι υπερβολές με το ζέσταμα γιατί κινδυνεύετε να κόψει η σοκολατα.










Λιώνουμε και τις μπανάνες και τους ρίχνουμε μια πρέζα  αλάτι. Πάντα βάζω αλάτι της θάλασσας. ΠΡΟΣΟΧΗ αυτό το βήμα είναι προαιρετικό !









Τώρα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί η λιωμένη μπανάνα στη λιωμένη σοκολάτα. 










Όταν γίνει μια παχύρρευστη κρέμα, προσθέτουμε και τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε και πάλι για να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα μας. 







Τώρα ρίχνουμε και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά να καλυφθούν όλα από τη σοκολάτα. 










Έτοιμο! 











Τώρα κόβω λαδόκολλα. Βάζω το μείγμα εκεί και το φτιάχνω έτσι ώστε να γίνει σαν ρολό.  
















Να! έτσι! Μπαίνει στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει η σοκολάτα! συνήθως 2-3 ωρες αρκούν! 


4 σχόλια:

  1. Νόστιμη παραλλαγή του μωσαϊκού και το μοναδικό που έχω δει με μπανάνα!
    Ενδιαφέρουσα εκδοχή και πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω...

    Καλή καινούρια εβδομάδα Gee μου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ζαμπία! Χαίρομαι που κατάφερες να αφήσεις σχόλιο. Κάποιοι από τους επισκέπτες του Gee Gee Gourmet διαμαρτύρονται πως είναι πολύ δύσκολο να αφήσουν σχόλιο όσο κι αν προσπαθούν! Ίσως και να τακτοποιήθηκε το πρόβλημα; Ίσως! :-)

    Είναι πραγματικά μια εξαιρετική εκδοχή αυτή εδώ με την μπανάνα! Το κάνει πιο soft είναι σαν gateau. ! Με μια παγωμένη ρακί μετά το φαγητό είναι απίστευτο επιδόρπιο! Άσε από αύριο νηστεία και προσευχή!

    Καλή βδομάδα να χουμε

    Δημιουργική και εποικοδομητική

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :-) Κι άλλο σχόλιο! Αρχίζει μου φαίνεται σιγά σιγά να αποκαθίσταται το πρόβλημα! Καλώς την cook! Είναι πράγματι καταπληκτικό! Την δεύτερη μέρα καλύτερο! Την τρίτη φανταστικό! Την τέταρτη δεν ξέρω! Είχε τελειώσει! χε! χε!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή