Translate

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πιτάκια με χόρτα και στο ζυμάρι.








 Προχθές με κέρασαν κάτι καταπληκτικά χορτοπιτάκια από τον Κρητικό φούρνο, τα οποία ήταν με διαφορά τα καλύτερα φούρνου που έχω φάει. Ξεσήκωσα τη συνταγή με την φαντασία μου κι έγιναν εκπληκτικά!

 Νομίζω όμως εκείνα είχαν βούτυρο ενώ εγώ έβαλα ελαιόλαδο.. Και εκείνα ήταν λίγο πιο λιπαρά στη γεύση. Τούτα είναι πιο ελαφριά!

Τι κοιτάτε έκπληκτοι; Εσείς δεν το παθαίνετε;
Όταν φάτε κάτι που σας αρέσει πολύ να μαντεύετε την συνταγή; Τι; όχι; Ε τότε μάλλον δεν σας άρεσε και τόσο πολύ!

 Λοιπόν, για να γράψω τα υλικά που χρησιμοποίησα πριν τα ξεχάσω!


Υλικά

2 αυγά,
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 σφηνάκι ξύδι
λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι κασέρι και γκούντα τριμμένη
1 φαριναπ
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
μαυροσούσαμο
διάφορα γιαχνερά χόρτα, σπανάκι, γούλα, μάραθο, πράσο έτοιμα γιαχνισμένα κ.λ.π.

Διαδικασία



Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν μόνο με τα υγρά τους. Τα αλατίζουμε και τα στραγγίζουμε καλά.



Ρίχνουμε ένα κρασοπότηρο ζουμί από κείνο που στραγγίσαμε τα χόρτα και ρίχνουμε και ένα φλιτζάνι περίπου από τα χόρτα. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.


Ανακατεύουμε και παίρνουμε ένα ζυμάρι μαλακό μεν αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Το αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.









Παίρνουμε κομμάτια από το ζυμάρι σε μέγεθος καρυδιού και ανοίγουμε στην παλάμη μας φύλο το οποίο γεμίζουμε με λίγα χόρτα και λίγη ξυνομυζήθρα. κλείνουμε και τα απλώνουμε σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.







 Κι έτοιμα!



4 σχόλια:

  1. στα υπόψιν!!!λατρεύω ότι έχει να κάνει με χόρτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Τόνια! :-) Την δεύτερη μέρα ήταν πιο νόστιμα ακόμα! Μην φανταστείς 2-3 έμειναν κι αυτά τα έκρυψα για να τα σώσω προκειμένου να κεράσω καμιά συνάδελφο στη δουλειά! Σ ευχαριστώ για την επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Γεια σου Beauty Follower,
    Σήμερα τα έφτιαξα ξανά, αλλά δεν τους έβαλα καθόλου τυρί. Θέλω να τα κρατάω αύριο στη δουλειά και κάποιοι συνάδελφοι νηστεύουν. Έβαλα αντί τυρί στο ζυμάρι μαζί με τα χόρτα καβουρντισμένο σουσάμι. Έγιναν και πάλι απίστευτα! Και λίγο πιο τραγανά! Είναι πεντανόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή