Translate

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

μμμ... κίτρινη κολοκυθόσουπα με τζίντζερ!!




 Πολύ American plate  αυτό θα μου πείτε! Η γεύση δεν έχει σύνορα, θα απαντήσω!
Πρόκειται για μια εξαιρετική, χορταστική, θρεπτική φανταστική σούπα, ότι πρέπει για πρώτο πιάτο, ή για ένα ελαφρύ δείπνο!
Προσωπικά άρχισα να αγαπώ τις σούπες προσφάτως. Μετά που απέκτησα το πρακτικότατο ραβδομίξερ! Μιλάμε τα κάνει όλα πολτό στο λεπτό! Δεν καίγεσαι να σουρώνεις λαχανικά και να τα χτυπάς στο multi. Κι ενώ την τρώγαμε η Μαρίνα αναρωτήθηκε: Μα η γιαγιά που δεν είχε ραβδομίξερ παλιά, πως έκανε σούπα; Είχε multi απάντησε η Ειρήνη.  Ούτε το ένα είχε ούτε το άλλο θυμήθηκα εγώ. Ένα μύλο είχε που έλιωνε τα λαχανικά εκεί μέσα για να τα  κάνει πολτό, αλλά και πάλι έμεναν κομμάτια λαχανικών ορατά. Δεν γινόταν πουρές όπως με το καταπληκτικό ραβδομίξερ μου! χε! χε!

Υλικά

1,5 κιλό κολοκύθα κίτρινη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κι 1 δροσερό
2 μέτριε πατάτες
3 καρότα
τυριά: 50 γρ γκούντα,  1 κομμάτι μικρό μυζήθρα φρέσκια
1 ποτήρι γάλα, 1 κ.σ. βούτυρο

Από μπαχαρικά έβαλα 

Φρέσκο τζίντζερ ένα μεγάλο κομμάτι, κιτρινόριζα, κίμινο, πιπέρι, αλάτι

Διαδικασία


Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και όλα τα μπαχαρικά μέσα στην κατσαρόλα. Και το τζίντζερ μαζί.

Τ αφήνουμε να τσιγαριστούν.








Αυτό στην φωτογραφία δεξιά είναι φρέσκο τζίντζερ! Δεν μοιάζει λίγο με εξωγήινο προϊόν!  :-)
Λοιπόν, προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να  σκεπαστούν τα λαχανικά.



Τ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Περίπου μισή ωρίτσα.







Παίρνουμε το καταπληκτικό ραβδομίξερ και πολτοποιούμε τα λαχανικά.














Έτοιμη! Αν σας αρέσουν οι καυτερές πικάντικες γεύσεις, κόψτε μέσα λίγη φρέσκια πιπεριά τσίλι! Ασυναγώνιστη γεύση!





2 σχόλια:

  1. Φυσικά και η γεύση δεν έχει σύνορα, όπως και η μουσική! Ωραίο πιάτο! Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Kalli Kent! Πραγματικά πολύ ωραία σούπα. Διατηρείται ωραιότατα στο ψυγείο και μ΄ ένα γρήγορο ζέσταμα έχεις γρήγορο και υγιεινό σνακ όποτε πεινάς! Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή