Translate

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Cake Chocolate-orange



Το ξέρω! Έχω μέρες να μπω στην κουζίνα...  (Όχι όχι δεν πεινάσαμε! Έχουμε και τη μαμά Ειρήνη κοντά! Όλο και πηγαινοερχόταν τα πιάτα!)

Συμβαίνουν πολλά! Έχω ανοίξει πολλά μέτωπα και τα παλεύω όλα μαζί! Δεν παραπονιέμαι. Μου αρέσει να ζω έτσι. Αλλιώς βαριέμαι. :-)

Το κέικ που μας ενέπνευσε με την Μαρίνα για να μπούμε στην κουζίνα,  είναι μια παραλλαγή της "μελαχρινής". Κέικ που αρέσει σε όλους θα μου πείτε. Ε! Που να το φάτε και με γεύση σοκολάτας πορτοκάλι! Ασυναγώνιστο στην κατηγορία του!

Δύσκολο όμως να φτάσει μέχρι το γραφείο. Έχουν πέσει πάνω του και το τρώνε όλοι μαζί!  Υπολογίζω πως μέχρι αύριο δεν θα έχει μείνει ούτε ψιχουλάκι!

Υλικά 



250 γρ. μαργαρίνη
Το χυμό από 4 πορτοκάλια
Ξυσμένα ολόκληρα άλλα 2 πορτοκάλια 
1,5 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
αυγά
Και λίγο σιρόπι αχλάδι από την συνταγή του καλοκαιριού (http://gee-gee-gourmet.blogspot.gr/2012/09/gourmet.html)
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κ. σ. κακάο

Διαδικασία






                                                                                                                                                                           
Βάζουμε τη ζάχαρη το σιρόπι και τη μαργαρίνη σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 












Αφού χτυπήσουμε πολύ καλά ρίχνουμε στο μείγμα μας ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνέχεια. 





Προσθέτουμε και το χυμό από τα 4 πορτοκάλια
Η μαύρη ζάχαρη θέλει ένα κόπο παραπάνω για να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε και τα αυγά και χτυπάμε καλά. Βάζουμε και τα ξυσμένα πορτοκάλια. 









Τώρα είναι η στιγμή για να ρίξουμε το αλεύρι. 
Συνεχίζουμε το χτύπημα 











Αφού το χτυπήσω και είναι έτοιμο χωρίζω το μείγμα σε δυο μπολ. Στο ένα ρίχνω το κακάο και το χτυπάω καλά. 









Ρίχνω σε καλά βουτυρωμένες φόρμες κέικ, μισό μείγμα από το λευκό και μισό από το σοκολατένιο. Μπορώ να κάνω και ακανόνιστα σχέδια. 








Αν δεν θέλω να βουτυρώνω τοποθετώ λαδόκολλα στο σκεύος του κέικ.  Το ίδιο κάνει μόνο που μετά δεν έχεις πλύσιμο! χε! χε! 











Φούσκωσε υπέροχα! 









Νόστιμο! μμμμμμ!!

Τι ζηλεύετε καλέ; Φτιάξτε το! Είναι πανεύκολο! 




5 σχόλια:

  1. Δεν το βλέπεις να φτάνουν στο γραφείο?? Απαράδεκτο.....!!!
    Και ρωτάω εγώ...αν δεν έχεις σιρόπι αχλάδι δηλαδή τι βάζεις στη θέση του??? Ααα πάλι μου άνοιξες την όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ ωχ! Ξέχασα πως διαβάζουν το blog και συνάδελφοι! Καλά! Κάτι θα σώσω και για το γραφείο... Νομίζω! χε! χε!

    Κοίτα αν δεν έχεις σιρόπι αχλάδι το αντικαθιστάς με λίγο σιρόπι από κάποιο γλυκό κουταλιού που σου αρέσει η γεύση. Ίσως και να του πηγαίνει περισσότερο ένα σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ας πούμε! Αλλιώς το παραλείπεις εντελώς. Μια χαρά θα γίνει! Το μυστικό είναι στο ξύσμα πορτοκαλιού! Βάλε μπόλικο! Αν τα πορτοκάλια είναι κι από τη Μεσαρά! Μη το συζητάς! Θα γίνει τέλειο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί κάνεις Gee μου;
    Μας ανοίγεις την όρεξη με τα σούπερ κεκάκια σου και μετά πας αλλού και τα δίνεις;
    Α! δεν παίζω...Υπάρχουν και ταχυδρομεία, βρε παιδί μου...:)

    Φιλάκια σας!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζαμπία! Πάντα χαίρομαι πολύ όταν μ επισκέπτεσαι!

    Δεν έχεις ανάγκη εσύ από delivery! Παιδιά μη σας ξεγελά! Κάντε μόνο ένα κλικ στο kitchen stories, και θα καταλάβετε τι εννοώ!

    Τι λέει η Αθήνα; Εδώ βροχήηηη!! Πολύ βροχή αυτή την εβδομάδα! Μπήκαμε κι εμείς στο φθινόπωρο αν και λίγο καθυστερημένα!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπω σοκολατα και πορτοκαλι!
    Αυτο με την λαδοκολλα το κανω και εγω οταν βαριεμαι το πλυσιμο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή