Translate

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σάλτσα γιαουρτιού

Αυτοί οι καταπληκτικοί ρεβιθοκεφτέδες εκτός από φανταστικός μπυρομεζές, είναι και ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά τα ρεβίθια που μεταξύ μας δεν είναι και τα πιο αγαπημένα τους όσπρια!
Την συνταγή μου έδωσε η κα Κρυστάλω Σιφωνίου που έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Καστελόριζο και πάντα φροντίζει να φιλεύει με ντόπιες λιχουδιές όσους την επισκέπτονται.
Αλήθεια έχετε πάει Καστελόριζο; Είναι μοναδική εμπειρία! Αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε έστω μια φορά! Και μην ξεχνάτε πως κάθε Χριστούγεννα στέλνουμε στο νησί μια ευχητήρια κάρτα με το ταχυδρομείο!

 Υλικά



μισό  κιλό ρεβίθια μουσκεμένα στο νερό για λίγες ώρες. Δεν τα βράζουμε!
2 μεγάλα κρεμμύδια
 μια χούφτα δυόσμο, πιπέρι, αλάτι, κίμινο
2 κ.σ. αλεύρι
5  μικρά τοματίνια

για τη σάλτσα γιαουρτιού 

1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
λίγη κάπαρη

Διαδικασία


Αφού τρίψουμε με τα χέρια τα ρεβίθια να φύγει ο φλοιός, τα χτυπάω στο multi







Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι










 Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα τοματίνια και το δυόσμο

 Βάζουμε και το αλεύρι. Αν το μίγμα βγει πολύ αραιό τότε το τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά

 Αν γίνει όπως το δικό μου τότε πλάθουμε μεσαίου μεγέθους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες σε καυτό λάδι

 Πριν τους σερβίρουμε τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
Η δική μου σάλτσα, αυτή που είναι στη φωτογραφία είναι μελιτζανοσαλάτα με άσπρες μελιτζάνες. Αυτό θα μπει σε άλλη δημοσίευση.  Αλλά νομίζω πως η σάλτσα γιαουρτιού είναι πιο εύκολο να βρεθεί όλες τις εποχές!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου