Translate

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Κολοκυθοανθοί με τυριά και πράσο




Ποιος είπε πως τα λουλούδια δεν τρώγονται; Τα λουλούδια του κολοκυθιού που εδώ στην Κρήτη τα λέμε ανθούς, τρώγονται και μάλιστα με διάφορους τρόπους και είναι και νοστιμότατα! Η μαμά μου τα γεμίζει με ρύζι όπως και τα αμπελόφυλλα. Άλλες νοικοκυρές τους τηγανίζουν σκέτους με κουρκούτι και γίνονται σαν τσιπς!
Όπως και να τους φτιάξεις γίνονται καταπληκτικοί!
Η συνταγή που δημοσιεύω σήμερα έχει εκτός από τυριά, πράσο και καφτερή πιπεριά.  Αν δεν αρέσουν τα spicy  τότε μην βάλετε! Εγώ έβαλα στους μισούς. Είναι απλό! J Το σημαντικό είναι πως έγιναν φανταστικοί και στο φούρνο και στο τηγάνι με κουρκούτι!  Εδώ τους δείχνω τηγανι
Τους έφτιαξα στο Μαριδάκι όταν ήμουν και τους μισούς τους έβαλα στον καταψύκτη όπου τους φτιάξαμε με την αδερφή μου και τις φίλες μας όταν μας επισκέφτηκαν.  Κατερίνα, Μαρία και Μαρία να η συνταγή: 

Υλικά

40 ανθούς
300 γρ. ξινομυζήθρα ή φέτα μαλακιά 
μαϊντανό
πράσο 
γκούντα
3-4 λιαστές ντομάτες
κουρκουμά, πιπέρι. 

Διαδικασία 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μ ένα κουτάλι. 











Γεμίζουμε τους ανθούς έναν έναν!







και κλείνουμε το λουλούδι με τα πέταλά του. 









Γέμισα και δυο καφτερές πιπεριές με την ίδια γέμιση οι οποίες έγιναν φανταστικές! 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου